Press Release 1- 17.05.2018-Delhi State

मृतक पार्टी कार्यकर्ता संतोष पाठक के परिजनों से मिले मनोज तिवारी

नई दिल्ली, 17 मई।  भारतीय जनता पार्टी के प्रदेश अध्यक्ष श्री मनोज तिवारी आज बाबरपुर मंडल के मृतक पार्टी कार्यकर्ता श्री संतोष पाठक के परिवार से मिले। 44 वर्षीय श्री संतोष पाठक की मौत 13 मई को दिल्ली में आई आंधी के दौरान एक इमारत के पत्थर लगने से हो गई थी।  श्री मनोज तिवारी ने स्थानीय एस.डी.एम. एवं थाना प्रभारी को भी मौके पर बुलाया और पूरी घटना एवं उसके बाद हुई कानूनी एवं प्रशासनिक कार्यवाही की जानकारी ली और पीड़ित परिवार को उचित मुआवजा देने की मांग की।  पीड़ित परिवार में पत्नी एवं दो बेटी एक बेटा और बूढ़े मां बाप मृतक श्री संतोष पाठक पर आश्रित थे।

स्थानीय थाना प्रभारी ने श्री मनोज तिवारी को जानकारी दी कि जिस बिल्डर ने वह इमारत बनवाई थी उसके खिलाफ मुकदमा दर्ज कर उसे गिरफ्तार कर लिया है और उसके खिलाफ उचित धाराओं में कार्यवाही की जा रही है।  स्थानीय एस.डी.एम. ने श्री मनोज तिवारी को जानकारी दी कि पीड़ित परिवार को तुरंत 2,00,000 रूपये मुआवजा देने की घोषणा की गई है।  श्री तिवारी ने मुआवजे की राशि को और बढ़ाने की आवश्यकता पर जोर दिया ताकि परिवार अपने पैरों पर खड़ा हो सके जिसके लिए एस.डी.एम. ने उचित कार्यवाही कर मुआवजा बढ़ाने का आश्वासन दिया।

शोक संतप्त परिवार के प्रति संवेदना व्यक्त करते हुए श्री मनोज तिवारी ने कहा कि भारतीय जनता पार्टी महज एक राजनीतिक पार्टी नहीं एक परिवार है और इसके हर सदस्य के सुख-दुख में पार्टी शामिल है और हर कार्यकर्ता की मुश्किलों में उसके साथ खड़ी है। उन्होंने कहा कि पार्टी न सिर्फ पीड़ित परिवार को सरकारी मदद दिलाने में सहायता करेगी बल्कि मृतक श्री संतोष पाठक के बच्चों की शिक्षा एवं रोजी-रोटी के लिए परिवार की मदद करेगी।

प्रदेश अध्यक्ष के साथ जिला अध्यक्ष श्री कैलाश जैन एवं अन्य स्थानीय पदाधिकारियों ने मृतक कार्यकर्ता के परिजनों से संवेदना प्रकट की।

MANOJ TIWARI MEETS FAMILY MEMBERS OF DECEASED PARTY WORKER SANTOSH PATHAK

New Delhi, 17th May.  Delhi BJP President Shri Manoj Tiwari today met the family members of the deceased party worker Shri Santosh Pathak of Babarpur Mandal. 44 year old Shri Santosh Pathak died after being hit by a stone falling from a building during the storm in Delhi on 13th May. Shri Manoj Tiwari called the local SDM and the Police Station Incharge at the spot and enquired about the entire incident and the legal & administrative action taken after the incident. In the family of Shri Santosh Pathak his wife, two daughters, one son and old parent were dependent on him.

Local PS Incharge informed Shri Manoj Tiwari that case has been lodged against the builder who had constructed the building and he has also been arrested. Action is being taken under various sections against him. The local SDM informed Shri Manoj Tiwari that announcement has been made to give a compensation of Rs. 2 Lakh to the bereaved family. Shri Tiwari stressed upon the need to hike the amount of compensation so that the family may stands on its own. The SDM assured of hiking the amount of compensation by taking appropriate action.

Expressing his sympathy to the bereaved family Shri Manoj Tiwari said that BJP is not only a political party but also a family and the party always shares the sorrows & happiness of every member and every worker is ready to help. He said that the party will not only help the family in getting assistance from the Government but it will also help in the education of the children of deceased Shri Santosh Pathak besides helping the family in getting employment.

Besides Pradesh President, District President Shri Kailash Jain and other local office bearers also expressed their sympathy to the family members of the deceased party worker.